АГАРО́ДНІННЫЯ КУЛЬТУ́РЫ,
расліны, якія вырошчваюць для атрымання агародніны (сакаўных пладоў, лісця, цыбулін, караняплодаў). У
Паводле прадукцыйных органаў адрозніваюць агароднінныя культуры пладовыя (памідоры, агурок, кабачок, патысон, гарбуз, баклажан, кавун, дыня, кукуруза), ліставыя (капуста, салата, шпінат, шчаўе, рэвень), цыбулевыя (цыбуля, часнок), бабовыя (гарох, фасоля, боб), караняплоды (морква, бурак, сельдэрэй, пятрушка, радыска, рэдзька, бручка, рэпа). У асобныя групы вылучаюць бульбу і вострапрыпраўныя расліны (аніс, каляндра, крэс-салата, кмен, мята, маяран, агурочнік, эстрагон, хрэн і
Літ.:
Гусев А.М. Целебные овощные растения. М., 1991;
Матвеев В.П., Рубцов М.И. Овощеводство. 3 изд. М., 1985;
Шуин К.А. 70 видов овощей на огороде.
Беларуская Энцыклапедыя (1996—2004, правапіс да 2008 г., часткова)